Organisatieontwikkeling, Strategisch HRM, Arbeidsdeskundig Advies, WIA, Ziekteverzuimbegeleiding

Arbeidsdeskundig advies - HrmPlusMrt16

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Arbeidsdeskundig onderzoek
U heeft een werknemer die een lange periode niet in staat is zijn werk te verrichten. U wilt daar inzicht in hebben en vooral in de wijze waarop u als werkgever zo efficiƫnt mogelijk hiermee kan omgaan.

U blijft hierbij binnen de wettelijke regelgeving, zoals Wet Verbetering Poortwachter. HrmPlus kan uw arbeidsongeschikte medewerker begeleiden tijdens het 1e en 2e jaar van het ziekteverzuim samen met uw leidinggevende en/of HR-afdeling.

HrmPlus adviseert u over de re-integratiemogelijkheden van uw medewerker, waarbij uitgegaan wordt van de vastgestelde belastbaarheid en belasting (door bedrijfsarts / FML). Als uw medewerker ongeschikt blijkt te zijn voor het eigen werk, wordt geadviseerd over de interne en externe  re-integratiemogelijkheden in passend werk.Het arbeidsdeskundig onderzoek omvat een gesprek met de leidinggevende en/ of HR-manager, en uw medewerker. Verder een beoordeling van de werkplek  en overleg met uw bedrijfsarts. Tot slot een rapportage van de bevindingen (doorlooptijd 2 weken vanaf het gesprek met uw medewerker).

Verder geeft HrmPlus advies over verzuimbeleid, ontslagaanvragen, beroep en bezwaar bij UWV beschikkingen, verzuim en psychische situaties. Andere mogelijke activiteiten zijn onderzoek naar financiƫle gevolgen, voorlichten van werknemer over rechten en plichten, overleg met bedrijfsartsen en/of andere deskundigen.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu